Osudné místo u Dobřejovic nebo smutná shoda okolností?

DOBŘEJOVICE – Včera krátce po poledni vyjely všechny složky záchranného systému k bouračce u Dobřejovic. Srazila se zde dvě osobní auta a na místě byli dva zranění. Na stejném místě přitom museli hasiči zasahovat ani ne dva dny před tím, když na stejném místě došlo k mnohem závažnější nehodě. Je to náhoda nebo se tento úsek vyznačuje větší nehodovostí? 

K dopravní nehodě dvou osobních automobilů vyjela krátce po poledni jednotka HZS Říčany. “Na místě byly dvě zraněné osoby, které si převzala do péče přivolaná zdravotnická záchranná služba,” informuje mluvčí hasičů Petr Svoboda. Hasiči místo nehody zabezpečili, provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. Silnice číslo 101 byla po celou dobu zásahu uzavřena. 

Mnohem vážnější nehodu tady ale řešili ani ne dva dny před tím. Pomoc byla přivolána k vážné dopravní nehodě osobního a nákladního vozidla s nutností vyproštění osob na tomtéž místě. “V průběhu jízdy k zásahu bylo upřesněno, že jedno z  vozidel začíná hořet. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v nákladním i v osobním vozidle jsou zaklíněni oba řidiči. Prvotní požár byl uhašen řidičem, který projížděl kolem, ručním hasicím přístrojem,” popisuje druhou událost mluvčí hasičů. Hasiči ihned začali s vyprošťováním obou řidičů pomocí hydraulického nářadí. Vzhledem k tomu, že osobní vozidlo bylo pod nákladním doslova vpasováno, zabraly tyto záchranné práce téměř čtyřicet minut. 

Lékař zdravotnické záchranné služby nechal na místo přivolat také vrtulník, který následně vážně zraněnou osobu z osobního vozidla transportoval do jedné z pražských nemocnic. Řidič nákladního auta byl odvezen do nemocnice sanitním vozem. Po celou dobu zásahu byla komunikace zcela uzavřena a odklon řídila policie po objízdných trasách.