Auto s cizinci vyletělo z dálnice a zmizelo pod vodou. Zázrakem se neutopili!

PRAHA – ZÁPAD – v neděli 1. září před půl šestou odpoledne došlo na výjezdu z D6 na obec Jeneč k vážné dopravní nehodě. Řidič zřejmě nezvládl řízení na mokrém povrchu a vozidlo s pěti cizinci vyletělo z dálnice, přerazilo zábradlí a střechou dolů spadlo do nádrže, ve které byly asi dva metry vody. Dva muži a tři ženy ale měli štěstí, že se neutopili.

Shodou okolností okolo právě projíždělo reprezentační družstvo HZS Středočeského kraje vracející se z víkendového Mistrovství ČR v požárním sportu. Ještě s několika kolemjedoucími  skočili do nádrže a vytáhli zaklíněné osoby v kabině. Jednoho člověka se nedařilo vyprostit, proto bylo nutné vozidlo ve vodě otočit a nadlehčovat, aby měl stále hlavu nad vodou. Nakonec se hasičům podařilo uvolnit opěradlo, uvězněného uvolnit a vyndat ven z vody.

Do příjezdu rychlé záchranky hasiči prováděli resuscitaci tří z pěti zraněných osob. Sanitky potom odvezly zraněné osoby do nemocnic. Osobní automobil byl z nádrže vytažen za pomoci automobilového jeřábu.

Dálnice byla uzavřena pouze čtvrt hodiny.