Šlápněte do pedálů a pomozte dětem

JIHLAVA – Letos se opět pojede tradiční charitativní cyklojízda Na kole dětem Vysočinou. V sobotu 7. září může na kole vyjet i vy a pomoci. Tradičně se startuje v Telči na náměstí, polovina trasy je v Jihlavě a závěr je opět v Telči.

Cíl cyklojízdy je nejenom udělat něco pro své tělo, ale také pomoci malým pacientům. Dobrovolným příspěvkem totiž můžete pomoci hospitalizovaným dětem v jihlavské nemocnici. V čele pelotonu pojede tradičně Josef Zimovčák. Ujet stejně jako vždy nemusíte celý úsek, ale třeba jen vámi vybranou trasu.

Trať vede přes Třešť, Jihlavu, Batelov, Řásnou a končí opět v Telči. Startuje se tradičně v 10.00 hodin dopoledne z náměstí Zachariáše z Hradce v Telči. Celou trasu střeží policisté a připravené je občerstvení. Trať zvládnou jak senioři, tak malé děti. „Je to vždy příjemný výlet, na který se těší celé naše oddělení,“ zve primář dětského oddělení Martin Zimen.
Výtěžek z akce využije pediatrické oddělení Nemocnice Jihlava a nadační fond Na kole dětem na podporu onkologicky nemocných dětí.
Registrovat se můžete na stránkách www.nakoledetemvysocinou.cz do pátku 6. září. Na webu získáte i další aktuální informace. Elektronická registrace je z důvodu lepší organizace před startem, zúčastnit se můžete i bez ní.