Drzost zlodějů nezná mezí aneb okradení strážníci a také obsluha baru

PRAHA – Každý zloděj musí být poněkud drzý. Jinak by nemohl krást, ale ukradnout kola městským strážníkům, to už je moc.

Neskutečnou dávku drzosti prokázali dva podezřelí mladíci, kteří v neděli prvního září, kolem jedenácté hodiny dopolední, ukradli dvě služební kola městské policie a to včetně brašen. Využili tak chvíle, kdy se strážníci museli občerstvit, z důvodu vysoké teploty, a zašli do prodejny potravin v ulici Na Poříčí. Předtím svá kola uzamkli pomocí lankového zámku. Když přišli po několika minutách před prodejnu, našli pouze přeštípnuté lanko. Kola byla pryč a pachatelé rovněž. Nepomohla kontrola okolí, ale naštěstí se podařilo podezřelé osoby zachytit na kamerový záznam. Pokud tedy poznáváte podezřelé mladíky, kontaktujte linku 158.

Další krádež se odehrála v baru. Je neděle ráno, a neznámý muž dostane chuť na pivo. Proto zajde do baru v ulici Budějovická na Praze 4. Dojde k pultu, objedná si u obsluhy zlatý mok, a při čekání na orosenou sklenici si všimne položeného mobilního telefonu na pultu. Během vracení peněz nejprve přístroj odstrčí stranou a pak si ho vloží do kapsy. Naprosto přirozeně s obsluhou komunikuje, a pak i s pivem odchází pryč. Pokud poznáváte i tohoto pachatele, který obsluze způsobil škodu osm tisíc korun, kontaktujte Policii ČR.

Podezřelý z krádeže telefonu. Zdroj: Policie ČR

„Celý případ prošetřují policisté pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli hrozí vězení až na dva roky,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.