Letos už nepřežilo devatenáct cyklistů „zdravotní“ vyjížďku na kole! Byli na mol?

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Při nehodách zaviněných cyklisty letos zahynulo už devatenáct lidí. Často jezdí „namol“. Nejvíc bourajících cyklistů bylo ve stavu střední, až těžké opilosti. Cyklisté letos jezdí značně neopatrně. Když se navíc připočítají i nehody zaviněné ostatními řidiči, od ledna do července zahynulo na tuzemských silnicích a cestách třiadvacet  lidí jedoucích na kole. 

Statistiky hovoří jasně a jsou neúprosné! “Od ledna do půlky prázdnin zavinili v celkovém součtu  patnáct set sedmdesát sedm nehod. To je sice o o sto dvacet méně než ve stejném období loni, jenže letos při nich zemřelo už devatenáct  lidí. Tedy o dvanáct více než během loňských prvních sedmi měsíců roku,” informuje tiskový mluvčí Středočeského kraje.

Ze tří čtvrtin došlo k nehodám ve městě a nejčastěji se lidé vybourají tak, že prostě spadnou. Téměř pěti set krát  se nevyhnuli jedoucímu autu a v devadesáti osmi případech  autu zaparkovanému. Téměř padesátkrát „sejmuli“ chodce! Je načase začít být ohleduplnějšími a jezdit s rozumem!