Vratné kelímky prošly prázdninovým testem! Podívejte se, jak se vsetínské ovečce dařilo

VSETÍN – V rámci projektu „Je to čistě na nás“ vyhlásil Vsetín válku jednorázovým plastům a do první bojové linie postavil vratné kelímky s originálním designem a možností zapůjčení na veřejné akce. Hlášky oblíbené ovečky zpestřily během prázdnin hned několik veřejných akcí. Celkem se již zapůjčilo tři a půl tisíce kelímků, které nahradily přes osm a půl tisíce jednorázových. Více než čtyři sta si pak návštěvníci odnesli jako suvenýr.

Zdroj: Město Vsetín

Kelímky zavedla na koupališti Pod Pecníkem Vsetínská sportovní, která je zároveň půjčuje spolkům a organizacím. Podle jejího ředitele Iva Kousala si rezervaci na vratné kelímky udělalo přes pět firem, spolků a obcí. „První firmou byla firma Austin Detonator na jejich Zahradní slavnost, první neziskovou charitativní akcí byl Stoupa Cup a jako první obec si kelímky zapůjčily Huslenky na své slavnosti,“ sdělil Kousal.

Své potěšení nad rostoucím zájmem vyjádřila i místostarostka Simona Hlaváčová. „Jsme rádi, že půjčování kelímků se těší vzrůstajícímu zájmu a lidé přispívají ke snížení odpadů. Momentálně se zpracovává grafický návrh další řady. Jedním z důvodů vzniku nové řady kelímků je to, že potřebujeme takzvaně doplnit stav, protože po posledních čtyřech akcích si jich uživatelé ponechali více než čtyři stovky. Protože je o kelímky a textilní sáčky zájem, byl v rámci projektu „Je to čistě na nás“ spuštěn jejich prodeji v městském Infocentru,“ vysvětlila Hlaváčová.

Projekt „Je to čistě na nás“ můžete podpořit svým hlasem v soutěži E.ON Energy Globe 2019. Internetové hlasování bude probíhat až do 15. září. Pokud jste se vsetínskou ovečkou ještě neměli tu čest, přijďte se s ní seznámit na Valašské záření, které si můžete užít již tento pátek a sobotu.