Zvlněná silnice Pattonova mostu se snad dočká opravy ještě do zimy

PLZEŇ – Ještě neuplynul ani celý rok od slavnostního otevření Mostu generála Pattona, jehož celková rekonstrukce trvala jeden a půl roku a na vozovce se už začal vlnit asfalt. Po mostě projede denně kolem několika desítek tisíc aut a patří tedy k nejfrekventovanějším v Plzni.

Rozsáhlé opravy tehdy prováděla společnost Colas a investici zadalo Ředitelství silnic a dálnic. „Příčina se nachází v některé ze spodnějších asfaltových vrstev vozovky mostu. Oprava se zatím nerealizovala, protože se čekalo na dokončení rekonstrukce Rooseveltova mostu. Uzavřením dvou mostů vedle sebe by došlo k silnému zkomplikování dopravy v centru Plzně,“ informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Jan Rýdl.

Zvlněný asfalt se v současnosti nachází na dvou místech a most bude podroben odborné expertíze, která dle stavbyvedoucího společnosti Colas Tomáše Vodičky bude realizována nedestruktivními metodami, protože na mostě by odběry vzorků byly komplikované. Samotná oprava mostu by měla proběhnout ještě před zimou a potrvá pouze několik dní.