Na slováckých silnicích si s alkoholem hlavu nelámali. Rekordmanem se stal cyklista

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Poslední prázdninové dny bylo očividně třeba oslavit. Problém však nastal ve chvíli, kdy se někteří rozhodli v této bujaré náladě vydat na silnice. Spolu se dvěma řidiči motorových vozidel policisté odhalili i jednoho hříšníka na kole, který neváhal šlápnout do pedálů, přestože mu v krvi kolovaly přes tři promile alkoholu.

V pátek dopoledne projížděl Stříbrnicí jedenačtyřicetiletý řidič Fabie. „Policejní hlídka vozidlo zastavila a po kontrole dokladů provedla u muže dechovou zkoušku, která vyšla pozitivní 1,14 promile alkoholu,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

O pár hodin později hlídka zastavila v ulici Velehradská v Uherském Hradišti sedmapadesátiletého muže za volantem Seatu. U něj přístroj naměřil dokonce 2,23 promile. Oběma řidičům policie zadržela řidičský průkaz a zakázala další jízdu.

Oba „výtečníky“ ovšem překonal mladý cyklista, který po několika pivech a panácích usedl na kolo v sobotu dopoledne. „V Buchlovicích na náměstí ho zastavili místní policisté a dali mu dýchnout. V tomto případě dechový přístroj vykázal 3,28 promile alkoholu,“ uvedla Šabatová. Mladíka nyní čeká řízení na odboru dopravy včetně tučné pokuty.