Horké chvíle zoufalství prožila matka ztraceného chlapce

PRAHA – Drama se odehrálo v prostoru Letenských sadů a nábřeží Kapitána Jaroše. Dvouletý chlapec na odrážedle vyrazil za pořádným dobrodružstvím, které mohlo skončit tragicky.

Padesátiletý cyklista projíždí po frekventované komunikaci, směrem k Letenskému tunelu, když tu spatří malého chlapce na odrážedle, kterak odvážně kličkuje na úzkém chodníčku. Ovšem bez přítomnosti dospělé osoby. To muži přijde podezřelé a tak se malého účastníka dopravního provozu ujme. Sesedne z kola, a bezpečně ho doprovodí přes přechod na široký chodník. Tam kontaktuje linku 156, a nahlásí neobvyklou situaci. Na místo okamžitě vyjíždí hlídka městských strážníků, aby si malého uprchlíka převzala. Přes vysílačky nahlásí operátoru popis dítěte.

„Za několik minut hlídku kontaktovalo centrální operační středisko městské policie, že se právě ozvala zoufalá žena, které se ztratil syn v Letenských sadech, a už ho nějakou dobu hledá,“ uvedla k dramatickému případu mluvčí Městské policie Praha Michaela Teplá. Operátor čtyřiatřicetiletou matku navedl k místu, kde hlídka čekala i se synem. Zde se po několika minutách opět šťastně setkali, a po nutných procedurách byl syn navrácen do mateřské náruče.