Nenechte si ujít akci Hrdinové Plzně, která vás vtáhne do děje

PLZEŇ – Už brzy propukne dlouho očekávaný den a vám se naskytne výjimečná možnost vidět na jednom místě všechny ty, kteří každý den střeží naši bezpečnost, bojují o naše životy i majetky s nežádoucími živly.

Kromě záchranářů, policistů a hasičů se vám předvedou se statickými i dynamickými ukázkami techniky a výcviku sbory dobrovolných hasičů i Městské policie Plzeň. Ta vám předvede mimo jiné i odchytový vůz. Nebude chybět ani stanoviště horské služby, vodní záchranná služba, tým BESIP, vězeňská služba s eskortním autobusem i celní správa s mobilní laboratoří a velkokapacitním rentgenem na kamiony.

Dětské návštěvníky provede celým dnem stezka úkolů, na jejímž konci se i oni mohou na chvíli stát Hrdiny Plzně. Pro děti bude také k dispozici skákací hrad Městské policie Plzeň, nafukovací skluzavka, ti odvážnější si budou moci vyzkoušet slanění přes řeku Radbuzu.

Vyvrcholením akce bude přílet armádního vrtulníku a ukázky záchrany osoby z něj. Odvážný kousek a akční podívanou předvedou záchranáři s armádním vrtulníkem W – 3A Sokol pátrací a záchranné služby SAR. Diváci se mohou těšit na záchranu uvízlé osoby z komína u Papírenské lávky kolem 15. hodiny.

Na celodenní akci Hrdinové Plzně se můžete těšit v sobotu 7. září od 11 do 18 hodin v kreativní zóně DEPO2015.

Ilustrační fotografie, zdroj: HZS