Řidiči, pozor na dopravní omezení! Na Vršavě začne výstavba zastávek MHD

ZLÍN – Podzimní měsíce budou pro městskou část Vršava ve znamení stavebních úprav souvisejících s poslední etapou rekonstrukce v Sokolské ulici. Práce budou zaměřeny na budování zastávky u tenisových kurtů ve směru do Kostelce a zastávkového zálivu u společnosti Roko Motor ve směru do centra města. Stavební práce na zastávkách, které začnou v pondělí 9. září, s sebou přinesou nutná omezení v dopravě.

Během následujících tří měsíců bude doprava omezena svedením do jednoho jízdního pruhu a řízena střídavě světelnou signalizací. V průběhu ranní i odpolední dopravní špičky však bude provoz zachován v obou pruzích. Stavební práce v Sokolské ulici budou probíhat i během víkendů. Objízdná trasa pro vozidla nad 3,5 tun povede přes Jižní Svahy po ulici Okružní.

Po celou dobu průběhu stavebních prací nebudou spoje MHD linek 4, 5, 35 a 36 na zastávkách Januštice – tenisové kurty v obou směrech zastavovat. Cestující budou muset využívat nejbližší zastávku na točně Vršava nebo zastávku Burešov.

Celková úprava zahrnuje nejen vybudování zastávkového zálivu včetně chodníků a úpravy zastávky v jízdním pruhu u tenisových kurtů a přilehlého chodníku, ale i rekonstrukci vodorovného dopravního značení a osazení světelné signalizace. Náklady na realizaci třetí etapy rekonstrukce dosáhnou přibližně 3,65 milionu korun včetně DPH.

Původní záměr byl budovat zastávky u tenisových kurtů a u točny Vršava najednou. Na popud obyvatel Vršavy byly dodatečně provedeny úpravy v projektové dokumentaci, čímž došlo ke zpoždění stavebního povolení, které bylo vydáno 23. srpna 2019. Veškeré stavební úpravy jsou prováděny s cílem zlepšit bezpečnost obyvatel a především dětí cestujících ze škol domů.

Stavební práce na zastávkách začínají pondělním ránem 9. září s předpokladem trvání do poloviny listopadu. Ve druhé polovině listopadu by měly probíhat dokončovací práce.