Zebra v novém kabátu!

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Preventivní projekt policie „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ dostává novou podobu. Akce zaměřená na bezpečí chodců při přecházení vozovky, nově doplní i  pracovní sešit pro děti zaměřený nejen na bezpečnost v silničním provozu ale také na osobní bezpečí. Ten je koncipován formou úkolů a soutěží, aby pro děti byla práce se sešitem zábavná. 

Na děti čeká každý týden jedno téma navazující na aktuální roční období a s ním spojená úskalí nejen v dopravě. “Děti se při práci se sešitem prostřednictvím různých úkolů, které podporují kreativitu a ověřují znalosti z českého jazyka a matematiky i všeobecné vědomosti, hravou formou dozví nebo si zopakují, jak se pohybovat v provozu bezpečně v roli chodce, cyklisty, cestujícího v MHD či spolujezdce. Úkoly a tématy provede malé čtenáře oblíbená Zebra, která s inovací projektu získala novou podobu,” informuje tisková mluvčí Eva Hašlová.

Obtížností úkolů odpovídá pracovní sešit zejména 3. a 4. třídám základních škol. Děti mohou se sešitem pracovat jak ve školním, tak v domácím prostředí. Využití proto může najít také ve školních družinách, domech dětí a mládeže, dětských domovech, volnočasových kroužcích, zájmových sdruženích, která se věnují bezpečnosti v dopravě a nebo dopravní výchově. Materiál je volně dostupný a pracovat s ním tak v případě zájmu může každý. 

Pracovní sešit ke stažení: 

 Zebra se za Tebe nerozhlédne.pdf   Velikost souboru:20,1 MB / formát PDF  

 Zebra 2019_manuál  Velikost souboru:501,1 KB / formát PDF