Aktualizace: Železniční nehoda v Uhříněvsi

PRAHA – Dnes dopoledne se srazil osobní vlak s kamionem na přejezdu v Uhříněvsi. Škoda byla vyčíslena na třicet pět milionů korun.

Jak jsme již informovali, dnes dopoledne se střetl osobní vlak s nákladním vozidlem. Podle kamerového záznamu, který pořídil jeden z řidičů, stojící před spuštěnými závorami, je vidět, jak kamion stojí dlouhé dvě minuty mezi závorami, než do jeho zadní části narazil osobní vlak. Řidič z vozu, který záznam pořídil, měl veliké štěstí, protože jeden z velkokapacitních kontejnerů, který kamion převážel, se zastavil nedaleko jeho vozu. Druhý kontejner prorazil protihlukovou stěnu.

Řidič kamionu se prý rozjel poté, co se zvedly závory, když tudy projel předchozí vlak, nepočkal však, až zhasnou i blikající červená světla. Když byl vůz na kolejích, závory se opět uzavřely. Proč řidič závory neprorazil, je předmětem dalšího šetření. „V péči záchranářů skončilo osm lehce zraněných osob, včetně dítěte, strojvedoucího a řidiče nákladního vozu. Byli převezeni do pražských nemocnic,“ uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Škoda na vlaku a dalším vybavení železnice byla předběžně vyčíslena na třicet pět milionů korun. Komplikace na této trati se očekávají až do zítřejšího rána.