Který darebák poničil vinohrad a ujel? Dopravní policisté hledají svědky nehod

HODONÍN – V noci na pátek 30. srpna došlo mezi obcemi Prušánky a Nový Poddvorov nedaleko rozhledny k poškození vinohradu. Neznámý řidič poškodil vinohrad a ujel.

zdroj: Policie JMK

Řidič jedoucí po účelové komunikaci od Prušánek směrem na Nový Poddvorov se zřejmě plně nevěnoval řízení vozidla. Po projetí levotočivé zatáčky vyjel vpravo mimo komunikaci, kde najel do přilehlého vinohradu a poškodil několik betonových vinohradnických sloupků a hlav vinné révy. Aniž by věc nějak řešil, tak z místa dopravní nehody odjel. Majiteli vinohradu vznikla škoda v řádech tisíců korun. Na místě zůstala maska z osobního vozidla Nissan, kterému zřejmě bude chybět. Je pravděpodobné, že vozidlo bude mít poškozenou přední část a bude mu chybět zpětné zrcátko světlé barvy.

Ve středu 28. srpna ve čtvrt na 9 došlo v katastru obce Rohatec na křižovatce poblíž Motorestu Inablanka k dopravní nehodě. Řidič zahraničního kamionu s maďarskou registrační značkou jedoucí od Rohatce Kolonie směrem ke křižovatce se silnicí I/55 ohrozil při couvání ostatní účastníky provozu. V prostoru křižovatky zastavil a bez jakéhokoliv varování začal couvat. Přitom naboural do Škody Fabia, která zastavila za tímto nákladním vozidlem. Řidič nákladního vozidla, aniž by si splnil povinnosti účastníka dopravní nehody, z místa odjel směrem na Břeclav. Bylo zjištěno, že tahač měl kabinu žluté barvy a návěs plachtu modré barvy. „Policisté hledají případné svědky, kteří události mohli vidět a poskytli by informace k neznámým řidičům nebo jejich vozidlům. Ozvat se mohou na telefonu 974 633 260 nebo mohou zavolat přímo na linku 158,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.