Neopatrnost seniorky vyděsila obyvatele bytového domu na Jižních Svazích

ZLÍN – Rozrušená obyvatelka bytového domu se v neděli 25. srpna obrátila na linku městské policie. Přibližně dvacet minut před půlnocí sdělila operačnímu důstojníkovi, že se domem šíří charakteristický zápach zemního plynu. Do Družstevní ulice na Jižních Svazích tak ihned zamířila hlídka MP Zlín z místního okrsku i hlídka Útvaru operativního zásahu.

Vyděšená žena informovala policii, že zápach v jejím bytě neustále sílí a nejvíce je cítit u šachty, kde jsou stupačky. O pouhých osm minut později se již strážníci pokoušeli bezvýsledně zkontaktovat s obyvatelkou bytové jednotky, která se nachází pod bytem oznamovatelky. „Za použití lezecké techniky proto jeden z nich slanil na balkon bytu osmačtyřicetileté ženy a pootevřenými dveřmi vstoupil dovnitř,“ popsal mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

Zde pak nalezli tvrdě spící seniorku i zdroj úniku zemního plynu. „Tím byl nedostatečně zavřený ventil plynového sporáku. Uživatelka bytu byla po zdravotní stránce zcela v pořádku a událost s unikajícím plynem si také nedokázala vysvětlit,“ sdělil Janík. Příčinou rychlého zásahu tak nejspíš byla jen pouhá nepozornost.