Opilec ve Zlíně zaútočil na strážníka

ZLÍN – Motorizovaná hlídka zlínské městské policie projížděla včera krátce po půl deváté večer po ulici Vodní. Jejich pozornost upoutal muž, který bezvládně seděl opřený o stěnu jedné z budov, přičemž se vedle něj nacházel shozený stojan s tiskovinami. „Strážníkům nemohl být jeho zdravotní stav lhostejný, a proto se jej rozhodli prověřit. Zádrhel však nastal prakticky ihned po oslovení dotyčného,“ sdělil mluvčí MP Zlín Pavel Janík.

Zdroj: MP Zlín

Třiatřicetiletý muž byl zjevně v podnapilém stavu a nebyl schopen sdělit údaje ke své totožnosti. „V okamžiku, kdy se mu nakonec přeci jen podařilo vstát, nečekaně udeřil jednoho ze strážníků do obličeje,“ popsal Janík. Hlídka tak byla nucena použít donucovací prostředky a agresivní muž tentokrát skončil na zemi v poutech.

Posléze vyšlo najevo, že jde o muže z okresu Vyškov, kterému v krvi kolovalo přes 3,4 promile alkoholu. „Pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě strážníci dotyčného omezili na osobní svobodě a následně jej předali k dalšímu šetření kolegům z republikové policie,“ dodal Janík.