Poctivé, úhledné a malebné logo Mělníka, chválí odborníci. Porovnejte s dalšími oceněnými!

MĚLNÍK – Logo Mělníka patří podle magazínu Czech Design mezi pět nejlepších v celé republice. Při vytváření log měst jde většinou o vytvoření nadčasových značek, které odolají zubu času. Pokud je cílem vytvořit dojem důvěryhodnosti, serióznosti, stability a tradice, pak by podle odborníků z oboru neměly podléhat módním trendům užívaným v reklamě či na internetu. Módní výstřelky z dlouhodobého hlediska mohou působit zastarale, v krajním případě až trapně. Logo měst by měla být nezaměnitelná, snadno zapamatovatelná, k čemuž přispívá výraznost a jednoduchost.

Příběh o setkání dvou řek

Loga měst by měla spolehlivě obstát jak v rámci požadavků města, po profesní grafické stránce a v neposlední řadě i před přísným soudem obyvatel. Podle Magazín Czech Design značka Mělníka v této zkoušce obstála.

U loga Mělníka se oceňuje, že se neohlíží se na trendy, drží se popisné symboliky, příběhu o setkání dvou řek. „Logo je v tom nejlepším slova smyslu malebné a úhledné. Vlnky výborně fungují s typografií a budou dobře fungovat i za pár let,“ hodnotí Martin Maryška z Czech Designu. Autorkou návrhu je Věra Marešová, z jejíž dílny pochází ceněné logo Brna. Pokud vás zajímá rozpracování a návrhy použití loga Mělníka, pak jej najdete na tomto blogu.

Další loga v TOP 5

Zdroj: czechdesign.cz