Policie pátrá po 12leté dívce. Utekla z diagnostického ústavu v Liberci

LIBERECKÝ KRAJ – Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Liberec pátrá po 12leté Vanese Turtákové. Pohřešování oznámili pracovníci Dětského diagnostického ústavu Liberec v úterý 3. září 2019 dopoledne. Dívka odešla od budovy Krajské nemocnice Liberec a do současné doby se do diagnostického ústavu nevrátila a nepodala o sobě žádné zprávy.

Po pohřešované dívce pátrají policisté opakovaně, většinou se pohybuje se svými kamarády ve městě Liberci. V minulosti byla vypátrána v Jablonci nad Nisou, Semilech nebo v Lounech. Nemá u sebe mobilní telefon ani finanční prostředky. Opatření, která se v souvislosti s jejím vypátráním dosud realizovala, tj. veškeré prověrky v místě pobytu, u rodinných příslušníků, v nemocnicích, nádražích a v místech vyššího výskytu osob, byla zatím neúspěšná.

V tuto chvíli policisté žádají veřejnost o spolupráci při pátrání po pohřešované dívce. Pokud ji někdo spatřil nebo ví, kde se v současné době nachází, ať neprodleně kontaktuje linku 158 nebo přímo policisty na kterékoli policejní služebně.

Vanesa Turtáková, narozena 13. září 2006, původním bydlištěm z okresu Jablonec nad Nisou, je vysoká 161 až 165 cm, zdánlivého stáří 13 až 15 let, silnější postavy, má hnědé oči a tmavé dlouhé vlnité vlasy, na sobě měla v době útěku šedou teplákovou soupravu, žluté triko a na nohou měla modré „crocsy“.

Foto: Policie ČR