V Jemnici se odehrálo loupežné přepadení za bílého dne

JEMNICE – Přímo na ulici v Jemnici napadl pachatel muže a připravil ho o peněženku. Loupežné přepadení se stalo tento týden. Ještě ten den policisté třicetiletého podezřelého zadrželi a skončil v cele. Teď čelí obvinění ze spáchání dvou trestných činů a hrozí mu až 10 let za mřížemi.

„Muž byl přepaden na ulici Na Podolí, s pachatelem se vzdáleně znal,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že napadený muž byl zraněn lehce a lékařskou péči nepotřeboval.
Policisté zjistili totožnost podezřelého a začali po něm okamžitě pátrat. Muže našli v obci na Jindřichohradecku. Peněženku, které se při loupeži zmocnil, vydal.

Případ převzali třebíčští kriminalisté. „Třicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž byl již v milosti soudně trestaný.

Jak to podle obvinění vlastně bylo?

Třicetiletý muž čelí obvinění, že se v Jemnici dopustil loupežného přepadení. Přijel autem do města, kde po čtvrté hodině odpoledne náhodou potkal na ulici Na Podolí muže, se kterým měl v minulosti spor. Požadoval po něm vydání peníze, to ale muž odmítal. Proto útočník muže fyzicky napadl s cílem získat jeho peníze, z tašky mu vzal peněženku a z místa odjel. Napadený muž utrpěl drobná zranění, hlavně hematomy. Po loupeži odešel domů, večer se ale rozhodl zavolat na policii. V peněžence měl kromě hotovosti ještě osobní doklad, platební kartu a další věci.