VIDEO: Muž s francouzskou holí přemohl agresora, který zaútočil na bývalou přítelkyni

SVITAVSKO – Na náměstí v Jevíčku se odehrála koncem prázdnin kuriózní scéna. Muž s francouzskou holí aktivně bránil napadenou ženu před hrubým jednáním bývalého přítele. Ten si chtěl vynutit vrácení mobilního telefonu, který jí před časem věnoval.

Šestadvacetiletý muž na náměstí v Jevíčku napadl svou bývalou jednatřicetiletou přítelkyni s tím, že údajně chtěl jen vědět, kde jsou její dvě děti, na které si zvyknul. Také chtěl vrátit telefon, který jí před časem věnoval jako dárek. Hrubost a agresivita chování vůči bývalé partnerce se stupňovala. Násilím jí strhával z ramene kabelku, kde měla mobilní telefon uložený. To vše za přítomnosti dalších osob na náměstí. Naštěstí tato situace nebyla lhostejná kolemjdoucím a do šarvátky se připojil i neznámý starší muž s francouzskou holí, který ženu začal aktivně bránit. Svou holí tak dlouho mlátil agresora přes záda, až útočník svého jednání zanechal. Video zachytily bezpečnostní kamery.

Policisté nakonec agresora dopadli. Mladý muž po ranách francouzskými holemi lékařské ošetření nevyžadoval. „Násilníka v současné době trestně stíháme za přečin výtržnictví a zločin loupeže. I když škoda na poškozené kabelce a zničeném telefonu dosáhla „pouze“ 1500 korun, tak v případě prokázání viny před soudem může za mřížemi strávit až deset let,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Ondřej Zeman.

Ilustrační foto, video: Policie ČR