Železniční trať mezi Prahou a Benešovem opět stojí. Vlak plný lidí smetl kamion na přejezdu

PRAHA – Na stejném místě, kde letos v červenci zemřel motorkář, dnes dopoledne vjel do cesty vlaku kamion. Tři sta lidí cestu ukončilo v Uhříněvsi. Na místo přiletěl i záchranářský vrtulník.

Cestu zhruba tří stovek lidí ukončil prudký náraz a vykolejení vlakové soupravy. Stalo se to dnes, o půl desáté dopoledne, na železničním přejezdu v Uhříněvsi, v ulici U starého mlýna. Náraz byl devastující a jen zázrakem se lehce zranilo pouze pět osob. Čtyři ve vlaku a jedna z kamionu. Několik jednotek pražských hasičů zasahuje na místě nehody a vzlétl sem i vrtulník Letecké záchranné služby.

„Došlo k poškození trakčního vedení, a k vykolejení vlaku. Provoz na trati je zastaven. Ve vlaku cestovalo asi tři sta osob, zraněné osoby jsou v péči záchranářů,“ uvedl k incidentu mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Nehoda byla zajištěna proti vzniku požáru a dalším škodám, na místě zasahují policisté i pracovníci drážní inspekce, kteří vyšetřují příčiny nehody. Probíhá zajišťování náhradní autobusové dopravy, neboť se uzávěra vytížené trati protáhne nejméně do dnešního odpoledne.