Ženy distribuovaly v centru Brna heroin. Psaníčka měly v ponožce v kalhotkách

BRNO – Hned dvojnásobným úspěchem se mohou pochlubit kriminalisté z brněnského Toxi týmu. Uprostřed týdne zadrželi dvojici dealerek heroinu a pěstitele konopí.

U čtyřiatřicetileté ženy objevili při osobní prohlídce ponožku se dvaačtyřiceti psaníčky s drogou. Měla ji ukrytou v kalhotkách na genitáliích. Kriminalisté také při domovní prohlídce našli dalších více než dvě stě psaníček ukrytých v další ponožce v poštovní schránce. Tam je odložila její o patnáct let starší parťačka. Drogu dvojice prodávala zájemcům po stokoruně obvykle v jejich pronajatém bytě nebo na ulici. Obě ženy skončily v policejní cele.

zdroj: Policie JMK

Hodně akční předehru měl případ ze Židenic. Policisté hlídkové služby spěchali na oznámení o střelbě v chatové oblasti. Neznámý muž tam měl navíc násilím držet dvě oznamovatelovy kamarádky. Hlídka na místě po použití donucovacích prostředků zajistila muže, který měl dvěma oznamovatelům vyhrožovat fyzickým napadením a střelbou. Při vyšetřování případu na zahradě policisté objevili záhon se vzrostlými rostlinami konopí. „Jejich pěstitel, stejně jako dvojice distributorek heroinu, musí počítat se stíhání za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Kriminalisté navíc zjišťují další okolnosti případu,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.