Chtěl ujet hlídce, ale nezvládl řízení a boural

PRAHA – Předpůlnoční jízda opilců se změnila v karambol. Strážníci natočili řidiče, jak nezvládl úhybný manévr a poškodil jiné zaparkované vozidlo.

Strážníci z Prahy 11 dostali hlášení, že se skupinka opilých lidí pokouší nasoukat do osobního vozidla, a hodlají odjet na noční jízdu Prahou. Hlídka proto vyjela na místo, aby nebezpečnou situaci prověřila. A na sídlišti Háje, kousek od místa nahlášené události skutečně objevili vozidlo, které odpovídalo nahlášenému popisu. Již v něm seděl pouze řidič, patrně rozvezl veselou společnost do jejich obydlí, aby se mohli oddat posilujícímu spánku.

„Strážníci vozidlo zastavili pomocí výstražného zařízení. Řidič se pokusil zacouvat zpět do ulice, přičemž naboural zaparkovaný automobil. Orientační dechovou zkouškou mu následně bylo zjištěno 2,1 promile alkoholu,“ uvedla k případu mluvčí Městské policie Michaela Teplá. Strážníci proto omezili padesátiletého muže na osobní svobodě, a na místě předali do rukou kolegům z Policie ČR. Muž je podezřelý ze spáchání hned několika trestných činů. Opilý řidič s muži zákona spolupracoval, a svého činu hořce litoval, ale už bylo pozdě.