Chyba ho přišla draho, řidič náklaďáku u Sušice nezatáhl ruční brzdu!

SUŠICKO – Na tento osudný den asi jen tak nezapomene čtyřiapadesátiletý řidič náklaďáku tovární značky Renault, který ráno něco po sedmé hodině přivezl beton k domu v obci Petrovice u Sušice část Strunkov.

Nacouval do mírného kopce a začal sklápět náklad na zem. Bohužel zapomněl pořádně zatáhnout za ruční brzdu a náklaďák se v době skládání betonu samovolně dal do pohybu. Bezmocný řidič už jen s hrůzou přihlížel, jak se rozjetý kolos řítí proti domu, kterému poškodil fasádu, vrata, okap a vzrostlou túji. Tím však jeho demoliční jízda nekončila.

 Náklaďák si to namířil přímo proti zaparkovanému osobnímu autu Volkswagen Golf, obrovskou silou ho srazil ze stráně, kde osobák zůstal převrácený na střeše. Nákladní vůz pak zůstal stát opodál v louce. „Provedená dechová zkouška u řidiče náklaďáku dopadla s negativním výsledkem. Vše se naštěstí obešlo bez zranění osob. Celková škoda byla vyčíslena na 380 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech,“ konstatovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Zdroj: Policie ČR