Řidiči se do cesty připletl semafor. V jízdě ho to nezastavilo

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Řidiči na Uherskohradišťsku si s alkoholem hlavu nelámali ani minulý pátek. Policie odhalila hned dva hříšníky, kteří suverénně usedli za volant, ačkoliv jim v krvi kolovalo přes dvě promile. První z nich se do nálady stačil dostat již hodinu po poledni.

Zdroj: Policie ČR

Devětapadesátiletý řidič Fabie projížděl křižovatkou v Kunovicích od Uherského Hradiště směrem na Brod. „Při odbočování najel na vyvýšený ostrůvek, kde se mu do cesty připletl semafor a narazil do něj. To ho ale nechalo klidným a pokračoval dál v jízdě,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Daleko ovšem nedojel. U Popovic na něj totiž čekala hlídka dopravních policistů, kteří ho po kontrole dokladů ihned podrobili dechové zkoušce. Nadýchal 2,33 promile. Škoda, kterou při nehodě způsobil, je předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun a za své jednání si může za mřížemi pobýt až na tři roky.

Jen o několik hodin později zastavili policisté z Uherského Brodu dvaačtyřicetiletého řidiče dodávky, který projížděl Havřicemi. „Muž se posilnil vínem a tvrdým alkoholem, čemuž odpovídal i výsledek dechové zkoušky,“ sdělila Kozumplíková. Policisté mu naměřili 2,95 promile. Hlídka navíc zjistila, že muž není ani držitelem řidičského oprávnění. Alkoholová jízda ho tak může stát až roční odnětí svobody.