Strýc přebral svému synovci partnerku, potom mu šlo o život

CHOTĚŠOV – Možná svým mužným šarmem okouzlil pětačtyřicetiletý cizinec partnerku svého šestatřicetiletého synovce, že nakonec jeho svodům nedokázala odolat a ochotně svolila k nevěře.

Když se o tom podváděný muž dozvěděl, došlo nejdříve ke slovní rozepři mezi ním a nevěrnou ženou a následně vzteky bez sebe začal vyhrožovat svému strýci zabitím a fyzickou likvidací, a to slovně i gesty. Svůdník dostal strach o svůj život a z domu raději utekl. To však synovce v jeho běsnění nezastavilo, ba právě naopak. Před domem měl strýc zaparkované auto Renault Clio, synovec popadl lopatu a rozbil s ní boční okénko u řidiče, dvě boční okénka v zadní části vozidla, zadní sklo a poškodil i karoserii vozu.

Svému sokovi v lásce přitom nepřestal vyhrožovat zabitím a pokračoval v něm i poté, co se na místo činu dostavila policejní hlídka. Ta muže posléze vyzvala k provedení dechové zkoušky, se kterou cizinec souhlasil. Přístroj v jeho dechu naměřil více než jedno promile alkoholu. „Z důvodu jeho agresivity policisté muže zadrželi a eskortovali ho do policejní cely. Celkovou hmotnou škodu strýc vyčíslil na téměř šedesát tisíc korun. Synovec se teď bude za své protiprávní jednání a za výše uvedené trestné činy zodpovídat před soudem. Případ policisté řešili ve zkráceném přípravném řízení,“ uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.