Třebíčští baseballisté postoupili na mistrovství ČR

TŘEBÍČ – Baseballisté Třebíče do 13 let o víkendu vybojovali postup na mistrovství České republiky mladších kadetů mezi osm nejlepších týmů. Na jaře hráčům Nuclears utekl přímý postup na šampionát z Českého baseballového poháru, když těsně prohráli čtvrtfinále a skončili na prvním nepostupovém místě. Museli tak absolvovat kvalifikaci, z níž čtyři nejlepší celky doplní na MČR čtveřici nejúspěšnějších z poháru.

V základní skupině kvalifikace si Třebíč nejdříve poradila jednoznačně s Bleskem Jablonec 25:4 a v důležitém utkání porazila pořádající klub Eagles Praha 9:3. Postup mohlo přinést už poslední utkání základní části s Kotlářkou Praha, která předtím zaváhala právě proti Eagles. Pražané, ale zmobilizovali síly a porazili Nuclears 9:3.

Třebíč tak musela hrát ještě rozhodující poslední zápas proti třetímu celku z druhé základní skupiny – Technice Brno. V něm hráči z Vysočiny dominovali a brněnskému soupeři dovolili jediný doběh na konečných 9:1 pro Třebíč. Hlavní trenér třebíčských mladších kadetů Pavel Jozek hodnotil vystoupení svých svěřenců slovy: „Postup na mistrovství ČR se nám po dvou nepostupových letech povedl především díky skvělé týmové palce a vynikajícímu nadhozu. Pavel Jozek ml. odházel v závěrečném utkání šest směn, během kterých nadělil soupeři deset strike-outů! Jen díky chybám v obraně nám Technika jednou doběhla.“

Z kvalifikace nakonec postoupily hned čtyři týmy ze základní skupiny A, v níž bojovala i Třebíč. Eagles Praha totiž porazili v rozhodujícím utkání Sokol Hluboká 6:4. Základní kvalifikační skupinu B tak bude na šampionátu zastupovat pouze její vítěz z Frýdku-Místku. Mistrovství České republiky se bude konat o víkendu 20. až 22. září 2019 v Brně na stadionu Hrochů.