V jihočeské metropoli se pohyboval celostátně hledaný. Jak byl odhalen?

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Běžné nedělní odpoledne v krajské metropoli Jihočeského kraje narušil zásah českobudějovických městských strážníků. Ti zde totiž dopadli celostátně hledanou osobu. Stalo se tak při běžné kontrolní činnosti na území krajského města. Jak zásah probíhal, se dočtete v následujících řádcích.

V neděli 8. září krátce před jedenáctou hodinou večerní prováděla hlídka městské policie běžnou kontrolní činnost v městské části Rožnov. „Ve vozidle taxislužby, které právě projíždělo kolem, strážníci náhle zahlédli známou tvář. Ta patřila jim známému muži, jehož fotografie právě figurovala v policejní databázi celostátně hledaných osob. Strážníci okamžitě informovali své kolegy, kterým se podařilo vozidlo zastavit na Rudolfovské třídě,“ uvedla tisková mluvčí českobudějovických strážníků Věra Školková.

Strážníci muže následně vyzvali k předložení osobních dokladů řidiče vozidla i jeho jediného spolujezdce. Přepravovaný muž však zřejmě neměl v úmyslu se strážníky spolupracovat a pokusil se z vozidla utéci.

„Strážníci okamžitě zasáhli a za použití donucovacích prostředků muži nasadili služební pouta. Jak se vzápětí ukázalo, jednalo se skutečně o celostátně hledaného pětadvacetiletého muže z Prachaticka,“ konstatovala mluvčí strážníků Školková. Strážníci ho poté v poutech převezli na Obvodní oddělení Policie České republiky, kde ho předali do rukou policistů k dalšímu opatření.