Přiznal se k vraždě ženy z Havlíčkova Brodu

HAVLÍČKŮV BROD, VYSOČINA – Po včerejším zadržení, v pondělí 9. září, skončil ve vazbě dvaapadesátiletý muž z Havlíčkobrodska, více než pravděpodobný vrah 48leté ženy. Ta se v závěru července několik dní pohřešovala, a nakonec ji náhodný svědek našel na hladině rybníka u Habrů na Havlíčkobrodsku. Údajný vrah čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy spáchané po předchozím uvážení. Sám se k činu doznal a hrozí mu až 20 let za mřížemi.

Trvalo to přes měsíc, ale kriminalisté nashromáždili potřebné důkazy a zahájili trestní stíhání.
„Zadržený muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy spáchané po předchozím uvážení,“ uvedl Pavel Kubiš, vedoucí odboru obecné kriminality krajského ředitelství s tím, že obviněný muž nebyl v minulosti soudně trestán a ke spáchání činu se doznal.

„K vraždě osmačtyřicetileté ženy došlo v neděli 28. července v ranních hodinách v Havlíčkově Brodě a její tělo bylo nalezeno ve čtvrtek 1. srpna ve večerních hodinách na hladině rybníka mezi obcemi Kámen a Habry na Havlíčkobrodsku,“ připomněla policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Už v srpnu přitom policie uvedla, že žena byla zavražděna, což následně potvrdila i soudní pitva. Intenzivní, a více jak měsíční prověřování závažného případu, které měli na starost krajští kriminalisté, se úspěšně posunulo v pondělí 9. září zadržením podezřelého muže a zahájením jeho trestního stíhání. Přitom kriminalisté závažný případ nadále vyšetřují, což může trvat několik dalších měsíců.