Navigace zavedla kamion do úzké ulice na Hluboké. Zapadl mimo silnici

VSETÍN – Složitá dopravní situace kolem stavby Okružní křižovatky ve Vsetíně zřejmě zmátla řidiče polského kamionu, který včera dopoledne směřoval s jedenácti tunami hliníku do Jasenic. Navigace jej zavedla do ulice nad základní školou na Ohradě. Kromě nebezpečně úzké cesty ignoroval také zákaz vjezdu nákladním automobilům, až se pod ním po složitém manévrování utrhla krajnice. „Hasiči ze stanice Vsetín zasahují ve Vsetíně na ulici Hluboké. Vozidlo je na okraji úzké cesty a hrozí jeho pád do místního potoku,“ informovala mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Když řidič po vjezdu na cestu zjistil, do jak svízelné situace se dostal, pokusil se ještě vycouvat zpět. Nakonec uvízl a tahač zůstal částečně sklouznutý nad hlubokým srázem. „Na místo ihned vyrazili strážníci a hasiči, byla povolána také těžká vyprošťovací technika ze vsetínského TM Stavu – jeřáb a bagr,“ informoval za město Vsetín radní Jiří Žůrek.

Hasiči zvažovali přivolání vyprošťovací techniky z Otrokovic, kvůli úzkému prostoru ale postup zavrhli. Na pomoc proto dorazila technika ze vsetínského TM Stavu. „Vypnuta musela být i elektřina v této části města, neboť k havárii došlo pod elektrickým vedením a jeřáb se pohyboval v jeho bezprostřední blízkosti,“ vysvětlil Žůrek. Společně se všichni pokoušeli dostat kamion zpět na zpevněnou část cesty.

Do podobné lapálie se málem dostal i další řidič kamionu, kterého policisté na poslední chvíli zastavili. I jej navigace svedla do Hluboké a pravděpodobně by následoval svého předchůdce. Za porušení zákazu vjezdu byla řidiči na místě uložena bloková pokuta.