Policisté se během akce zaměřili na motorkáře

LIBERECKÝ KRAJ – V sobotu proběhla na území Libereckého kraje další z dopravně bezpečnostních akcí policie, tentokráte zaměřená na motorkáře. Deštivé počasí motocyklistům nepřálo, přesto jich policisté zkontrolovali bezmála čtyřicítku.

V rámci akce „X“ MOTO bylo na Jablonecku a Českolipsku kontrolováno dodržování pravidel silničního provozu řidiči motocyklů. Policisté se zaměřili na agresivní jízdu, rychlost jízdy či použití ochranných přileb. Policisté pochopitelně kontrolovali také technický stav motocyklů, řízení pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek.

Samozřejmě v hledáčku policistů neskončili jen motorkáři. V průběhu sobotního opatření bylo celkově kontrolováno více jak 170 vozidel. „Devětatřicet řidičů spáchalo dopravní přestupky, za které muži zákona udělili pokuty za více jak 12 tisíc korun. Nejčastějšími prohřešky pak bylo porušení rychlosti, kterého se dopustilo 25 z nich. Alkoholické nápoje před ani během jízdy nepožil žádný z kontrolovaných řidičů.,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Motorkáři přes nepříznivé počasí přeci jen vyjeli. Policisté jich zastavili 39, z toho 25 na Českolipsku. Přestupku se dopustil pouze jediný, který nerespektoval nejvyšší povolenou rychlost o 10 km/h.

„V současné době jsou již připravovány další dopravně bezpečnostní akce na komunikacích v Libereckém kraji. Jezděte opatrně, ohleduplně a dodržujte předpisy,“ dodal mluvčí Robovský.

Foto: Policie ČR