Pozor na D2, je tam kamionová kalamita! VIDEO z policejního vrtulníku

BRNO-VENKOV, BŘECLAV – Nejdříve se po ránu kolem deváté hodiny ráno u sjezdu z dálnice D2 na Blučinu na Brněnsku srazily dva kamiony. Jeden řidič se při nehodě těžce zranil, hasiči ho museli vyprostit z kamionu a odlétal s ním vrtulník. Pak se dalších šest kamionů srazilo v 11 hodin dopoledne taky na dálnici D2 u Velkých Pavlovic ve směru na Brno. Zranili se dva lidé, jednu osobu transportoval do nemocnice vrtulník. Komplikaci způsobil i vysypaný náklad.

zdroj: HZS JMK

Na dálnici se po první nehodě vytvořila kolona, proto ji policie uzavřela. „Dopravu odkláníme, řidiči ve směru na Brno z dálnice sjíždí na exitu u Hustopečí a opět najíždí u Blučiny,“ informoval v deset hodin dopoledne policejní mluvčí David Chaloupka. O hodinu později se podařilo dálnici zprůjezdnit levým jízdním pruhem a kolona se pomalu rozjela. Jeden z řidičů zůstal po nehodě zaklíněný v kamionu. „V deset hodin dopoledne se nám ho podařilo vyprostit a předat záchranářům,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Podle mluvčí jihomoravské záchranky Michaely Bothové na první místo pro vyproštěného řidiče letěl vrtulník. Při příjezdu záchranky na místo byl zraněný při vědomí. Po srážce šesti kamionů u Velkých Pavlovic záchranka ošetřila dva zraněné. Při nehodě se z některých vozidel také vysypal náklad. „Jednoho člověka do nemocnice transportoval vrtulník. Došlo k úniku provozních kapalin ze tří vozidel a k vysypání nákladu přes celou komunikaci,” sdělil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Policie odklání dopravu na D2 ve směru z Břeclavi na Brno přes odpočívku, předtím auta odkláněla na 25. kilometru. Informace o tom, kdy policie spustí plný obousměrný provoz, můžete najít na policejní stránce https://aplikace.policie.cz/dopravni-informace/.

Policejní vrtulník zaznamenal první nehodu dvou kamionů:

Nehoda na D2

Kolaps z vrtulníku. Dnešek byl na dálnici D2 opravdu náročný pro záchranáře i řidiče. Provoz tam blokovaly dvě vážné nehody kamionů➡http://czch.tv/PxO28O. Následky té první na 12. kilometru natočila policejní kamera.⬇

Zveřejnil(a) Události Brno dne Úterý 10. září 2019