Sportovci v Hradci se nového tenisového povrchu nedočkají. Proč?

JINDŘICHŮV HRADEC – Na novém tenisovém povrchu již měli v těchto dnech hrát sportovci v jedné z hal v Jindřichově Hradci. K tomu však zatím nedojde. Zhotovitel sice převzal zálohu nemalé částky, avšak k výměně povrchu již nedošlo. Proč?

Podezřelý muž patrně v úmyslu obohatit se, uzavřel v měsíci srpnu 2019 v Jindřichově Hradci s podnikatelským subjektem smlouvu o dílo, ve které se do 31. srpna 2019 zavázal provést základní výměnu tenisového povrchu v místní hale. Byla mu vystavena záloha ve výši 380 000 korun, avšak dílo ve sjednaném termínu nezhotovil.

„Objednateli měl také odmítnout doložit, k jakému účelu měl zaslanou zálohu užít a poté, co poškozený písemně odstoupil v září 2019 od smlouvy o dílo, inkasovanou zálohu objednateli nevrátil,“ uvedla policejní mluvčí Hana Millerová.

Tímto svým jednáním podezřelý měl muž způsobit škodu podnikající fyzické osobě ve výši nejméně 380 000 korun. „Včerejšího dne 9. září 2019 vyhotovila policejní komisařka usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin podvod, které si podezřelý muž převezme v nejbližších dnech, kdy poté bude policejní komisařkou trestně stíhán,“ sdělila policejní mluvčí. V případě soudem uznané viny muži hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.