Stovky Zetorů se rozjedou z novoměstské Vysočina Areny

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Po dvou letech se ve čtvrtek 19. září do Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě vrátí odborná přehlídka Zetor Show. Součástí programu bude také prolomení dosud platného rekordu kolony traktorů jedné značky a pokus o posunutí hranice dalších tří rekordů např. délky jedoucí kolony. Mezi stroji, které budou zvyšovat hodnotu nových rekordů, budou figurovat i traktory, které postavili nebo repasovali studenti z Vysočiny.

Přesně před dvěma lety přebíraly čtyři vysočinské střední školy na stejné akci v Novém Městě na Moravě traktory rozložené na díly v několika dřevěných krabicích. Necelý rok studentům trvalo dát si Zetor dohromady, překvapili rychlostí i přesností práce. Některé z postavených modelů bude možné vysledovat v koloně. Při pozornějším sledování bude možné odhalit i totožnost VIP řidičů prvních rozjetých strojů, kterými by mohli být i pozvaní Ondra Rybář a Zdeněk Vítek.

Nabitý program: rekord, autogramiáda biatlonistů i exhibice trialových mistrů

Téměř tři stovky nahlášených strojů značky ZETOR se pořadatelé pokusí poskládat na plochu biatlonového areálu, vystřídají tak na několik hodin českou biatlonovou reprezentaci, která bude ve stejném termínu v Novém Městě na Moravě na plánovaném soustředění. České biatlonové špičky budou moci hosté potkat na připravené autogramiádě, kromě nich je připravena v době od 10.00 do 15.00 hodin opakovaná moderovaná dech beroucí exhibice trialových mistrů na speciálně upravených kolech, proběhne jízda zručnosti Zetor Cup, představí se také tovární jezdec společnosti Manitou, jehož akrobatické kousky v běžné praxi nikde neuvidíte, program doplní vystoupení novoměstských akustických bubeníků a pochody mažoretek. Tečkou za programem bude od 14.00 hodin vystoupení hudební skupiny POETIKA.

Žáci vybraných středních technických a odborných škol z Vysočiny si převezmou nové zemědělské stroje, které rozšíří vozový a technický park škol. Kraj Vysočina představí oborovou nabídku středních škol včetně ukázek odborné praxe, návštěvníci ochutnají regionální produkty, odnesou si jedinečné momentky pořízené v tematickém fotokoutku a připravené budou i praktické soutěže a program pro nejmenší. Akce se uskuteční za každého počasí.