Další senioři byli podvedeni. Zájezdu ani pračky se nedočkali, motor neexistoval

BRNO-VENKOV – Policie zaznamenala další případy podvodníků, kteří získali prostřednictvím internetu větší finanční hotovost od seniorů, kteří uvěřili jejich nabídkám.

Téměř měsíc čeká na pračku objednanou na internetu dvaasedmdesátiletý muž ze Židlochovicka. Na stránkách prodejce si vybral pračku AEG a zaplatil požadovanou téměř patnáctitisícovou cenu. Pak už jen vyčkával, až dorazí kurýr s objednaným zbožím. Když pračka nedorazila a prodejce přestal komunikovat, pochopil, že naletěl podvodníkovi.

Mnohem vyšší škodu má čtyřiašedesátiletý muž. Ten zatoužil po luxusním zájezdu na Krétu, který si našel na internetu a telefonicky objednal u cestovní kanceláře. Poté, co zaplatil více než padesátitisícovou zálohu, prodejce přestal komunikovat.

Třetí podvodník si zahrál na dobrodince v Rosicích. Zatím neznámý muž kontaktoval seniora, kterému po zinscenovaném telefonickém hovoru namluvil, že je z autoopravny a veze pro jeho zetě motor. Požadoval zaplacení 40 tisíc korun. To důchodce odmítl, ale nakonec podvodníkovi vydal 10 tisíc korun a po následném naléhání dalších 5 tisíc. Potom pachatel odešel. „Při následném rozhovoru se zetěm senior zjistil, že byl podveden, a případ nahlásil policii,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.