Požár zachvátil stáje ve Vysokém Poli. S plameny bojuje sedm jednotek hasičů

ZLÍNSKO – Hasičské jednotky vyjely krátce před sedmou večer k rozsáhlému požáru hospodářské budovy ve Vysokém Poli na Zlínsku. Oheň zachvátil střechu budovy a na místě zasahovalo celkem sedm jednotek hasičů. „K likvidaci požáru hasiči nasadili celkem čtyři C proudy hasební vody. V těsné blízkosti zasažené budovy jsou další dřevěné objekty,“ informovala mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

K požáru vyjeli profesionální hasiči z Valašských Klobouk a Zlína a dobrovolníci z Újezdu, Vizovic, Vysokého Pole, Brumova a Valašských Klobouk. „Jedná se o stáj, ze které naštěstí majitelé stihli vyvést zvířata bez újmy na zdraví. Požár však zničil budovu a uvnitř pod střechou uskladněné seno,“ sdělila Javoříková.

V době vzniku požáru se v areálu ve vedlejší budově nacházelo devětadvacet dětí. Obec zajistila jejich bezpečný odvoz domů, aniž by jediné z nich bylo zraněno.

Velitel zásahu po osmé večer zredukoval síly na tři jednotky, které stodolu o rozměrech pět krát devatenáct metrů rozebírají. Hasiči v dýchací technice v současné chvíli objekt rozebírají, rozhrabují seno a dohašují skrytá ohniska. Příčinu vzniku požáru a odhad způsobených škod nyní zjišťuje vyšetřovatel hasičů.