S nožem v ruce přepadl čerpací stanici. Policie žádá o pomoc!

PÍSEK – Hrůzné okamžiky patrně zažila v závěru minulého týdne obsluha čerpací stanice v Písku. Tu totiž ohrožoval s nožem v ruce neznámý pachatel a chtěl po ní finanční obnos. Policisté dnes zveřejnili fotografii pachatele, pořízenou ze záznamu kamery čerpací stanice.

Pachatel s nožem v ruce ohrožoval obsluhu pumpy – záznam z kamery (zdroj Policie ČR)

K loupeži došlo v neděli 8. září 2019 na benzinové čerpací stanici Petrol na Pražské ulici. „Zatím nezjištěný maskovaný pachatel přišel pár minut po půl deváté večer do provozovny, kde s nožem v ruce požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti. Žena za kasou na pachatelovo výzvu nereagovala, tak si několik tisíc korun vzal sám a z prodejny utekl,“ popsala průběh ozbrojeného přepadení policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Policisté také zveřejnili popis ozbrojeného. Pachatel byl asi 175 centimetrů vysoký, štíhlé postavy a oblečen byl do tmavě modré bundy, zelené mikiny s kapucí a tmavých kalhot. Hlavu si maskoval látkou s otvory pro oči.

Kriminalisté nyní pátrají po pachateli a prošetřují všechny okolnosti loupežného přepadení. „Máte-li k popisovanému případu jakékoli informace, neváhejte se na policisty obrátit. Kriminalistům by mohli pomoci také řidiči, kteří místem v uvedené době projížděli ve směru na průmyslovou zónu i do centra města, a mají ve vozidlech palubní kamery. Tyto záznamy by mohly k objasnění případu také pomoci,“ uvedla Čuřínová Ingrišová. Podle jejích slov můžete také využít linku 158, případně kontakt přímo na písecké kriminalisty 974 235 325.