Ve Vizovicích napadal hosty restaurace. Pak se pustil i do policisty

VIZOVICE – Policisté prvosledové hlídky ze Zlína vyrazili koncem června do Vizovic. Na linku tísňového volání totiž zavolali hosté tamější restaurace kvůli agresivnímu cizímu muži, který fyzicky i verbálně napadal ostatní hosty a obnažoval se před nimi. Poté zaútočil na zasahujícího policistu a nakonec poškodil i policejní vozidlo. „Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil devětatřicetiletého muže z Ostravy ze spáchání trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení by mohl strávit až šest let za mřížemi,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Devětatřicetiletý muž z Ostravy se bez boje vzdát nehodlal. Když se ho jeden ze zasahujících policistů snažil vyvést ven, nečekaně se otočil a udeřil ho pěstí do tváře. Potom ho chytil za bundu a pod krkem. „Muži zákona společně agresora zpacifikovali a počkali na příjezd svých kolegů. Dechová zkouška u výtržníka ukázala hodnotu vyšší než dvě promile alkoholu, test na přítomnost drog byl pozitivní,“ uvedla Kozumplíková.

Muž se ani nadále nepřestal chovat agresivně. Policistům nadával a vyhrožoval a při nastupování do vozu silně udeřil hlavou do karoserie, kterou tak poškodil. Po příjezdu na policejní služebnu stačil ještě loktem rozbít okno vozidla. Po lékařské prohlídce skončil v cele, stačil však napáchat škodu za více než dvacet tisíc korun.

Obviněný výtržník má v rejstříku trestů již dva záznamy za násilnou trestnou činnost. Po vystřízlivění se za své chování omluvil s tím, že si kvůli opilosti téměř nic nepamatuje. „Důvodem jeho opilosti a následné agrese měly být rodinné problémy,“ dodala Kozumplíková.