Přeshraniční štafetový běh po stopách Zlaté stezky. Přidáte se?

PRACHATICKO – Pokud jste příznivci běhu v krásné přírodě, neměli byste si nechat ujít štafetový přeshraniční běh po Zlaté stezce. Ten je naplánován již na tuto sobotu. Kudy povede trasa a jak bude celý den probíhat?

Vše vypukne sobotu 14. září 2019, přičemž trasa povede z Prachatic do Grainetu. Jedná se o oživení tradice běhu po Zlaté stezce z roku 1990. „Touto akcí připomínáme 30. výročí pádu Železné opony a znovunabytí svobody v roce 1989. Tak jako Zlatá stezka v minulosti propojovala lidi, kultury a národy, tak tuto roli v současnosti zastává mimo jiné sport,“ říká za pořadatele Jan Kocourek.

Během jeho pořadatelé chtějí přispět k setkávání lidí přes hranici, k jejich lepšímu poznání, navázání přátelství a porozumění mezi Čechy a Němci. Toto spojení mezi partnerskými městy prý podle nich posílí současné vztahy mezi městy Prachatice, Grainetem a dalšími, které na historické Zlaté stezce leží. „Jsou zváni všichni na setkání s běžci na jakémkoliv místě předávání štafety v průběhu běhu,“ láká na běh Jan Kocourek.

Program:
=˃ 10:00 hodin Start běhu – Velké náměstí Prachatice (za účasti vedení Města)
=˃ 11:00 hodin Křišťanovice (parkoviště) – předání štafety
=˃ 12:00 hodin Volary (Náměstí, před městským úřadem) – setkání se zástupci Města Volary
=˃ 13:00 hodin České Žleby (parkoviště) – setkání se zástupci Obce Stožec
=˃ 13:30 hodin
Hraniční přechod Mechový potok (česko-německá hranice)
Připojení běžců z partnerského Grainetu
=˃ 14:20 hodin Leopoldsreut (parkoviště) – předání štafety (společný běh všech účastníků do cíle)
=˃ 15:30 hodin
Grainet – přivítání běžců zástupci partnerského města
Ukončení běhu