Řidiči na Podvesné měli nervy na pochodu. Výměnu názorů ukončily pěsti

ZLÍN – Ucpané silnice, bezohlední řidiči nebo prostě jen nashromážděná únava dokážou mezi řidiči vzbudit emoce, které zas odejdou s několika trefnými nadávkami. Málokdy ale agresivita mezi řidiči zajde dál než ke krátké výměně názorů. Začátkem září ale při nepříjemné dopravní situace na Podvesné přišly ke slovu pěsti. „Zlínští policisté se zabývají neobvyklým násilím mezi řidiči, k němuž mělo dojít první zářijový den odpoledne ve Zlíně. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Devětačtyřicetiletý muž jel svým vozidlem po ulici Podvesná ve Zlíně, kde zastavil za trolejbusem, jehož řidič chtěl odbočit doleva. Protijedoucí vozidla ovšem nedala trolejbusu přednost a doprava stála. Řidič stojící za trolejbusem použil pár jadrných slov na adresu těch, kteří neumožní trolejbusu projet, což otevřeným oknem uslyšel řidič vozidla Audi, který právě projížděl kolem něj. „Po projetí zacouval zpět, vystoupil z vozidla a zeptal se, jestli ty vulgární výrazy patřily jemu. Se zápornou odpovědí se ale nespokojil, překvapenému řidiči dal ránu pěstí a vyzval ho, aby vystoupil z vozidla,“ popsala Kozumplíková.

Napadený muž stále věřil, že nedorozumění vysvětlí, a proto vystoupil. Na jeho hlavu se okamžitě sneslo hned několik úderů pěstí od rozlíceného řidiče Audi. Překvapený muž, který se naprosto nečekaně stal obětí útoku, rychle usedl zpět do vozidla, odjel a celou událost oznámil na lince tísňového volání policie.

Policisté nyní zjišťují, kdo byl oním agresivním řidičem, jaký měla celá událost průběh a co jí předcházelo. „Pachateli těchto trestných činů v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Kozumplíková