Tři kočky musely opustit byt v Korunní ulici kvůli požáru

PRAHA – Ve středu, jednu hodinu po poledni hořelo na Vinohradech. Musel být zastaven tramvajový provoz a linky jezdily odklonem.

„Tři jednotky pražských hasičů zamířily ve středu do ulice Korunní, v Praze 2. Došlo tam k požáru v bytě, v posledním patře obytného činžovního domu,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Hasičská technika obsadila tramvajové koleje, po kterých jezdí vytížené linky 10 a 16. Provoz byl zastaven, a dotčené linky jezdily odklonem z I. P. Pavlova, ulicí Vinohradskou, na Floru. Náhradní doprava nebyla zavedena. Hasiči okamžitě nasadili jeden vodní proud vnitřkem budovy a rovněž použili výškovou techniku. Na odvětrání objektu byla využita přetlaková ventilace.

Hořelo vybavení bytu a také množství odpadu. V bytě byla jeho uživatelka, spolu se třemi kočkami. Paní byla předána do péče záchranářů a pro kočky si přijel veterinář. Požár se nerozšířil mimo tento byt, který byl značně zakouřený a hasiči museli zasahovat v dýchací technice. Evakuace jiných osob z domu nebyla potřeba. Za dvacet minut byl požár lokalizován, a provoz v Korunní ulici se vrátil k normálu. „Hasičský vyšetřovatel na místě zjistil, že požár způsobil škodu padesát tisíc korun. Jeho příčina se nadále vyšetřuje,“ doplnil mluvčí.