Tygřata ze zlínské zoo mají za sebou křest. Jména jim dal slavný herecký pár

ZLÍN – Pro dvě samičky a samečka tygra ussurijského, kteří se v Zoo Zlín narodili začátkem června, to nejspíš až tak zásadní událost nebyla. Pro nadšené návštěvníky a personál zoo se ale uplynulá sobota stala slavnostním dne, během kterého trojice malých rošťáků dostala jména. Samba, Uma a Nanu – taková jména jim udělili jejich kmotři, slavný herecký pár Hana Doulová a Miroslav Krobot.

V průběhu symbolického křestu je u expozice v asijské oblasti zahrady zastoupili plyšoví dvojníci. Nesmělo chybět ani dětské šampaňské pro přípitek. „O tato mláďata bude v evropských chovech opravdu velký zájem. Máme samečka a dvě samičky, pro jejich matku Tanju je to možná vzhledem k jejímu věku jeden z posledních odchovů. Já bych si proto moc přál, aby alespoň jedna samička u nás ve zlínské zoo zůstala napořád,“ pronesl přípitek při křtu ředitel zoo Roman Horský.

Kmotrou samečka se stala Hana Doulová. „Zlínská zoo je pro mě tou nejkrásnější zoologickou zahradou, jakou jsem doposud navštívila. Moc ráda se k vám vracím, je tu pořád něco nového. A chci vám za tuto roli kmotry opravdu poděkovat. Přeji malému tygřímu klukovi, aby byl zdravý, spokojený a užil si svého tygřího života,“ popřála paní Doulová.

Režisér a herec Miroslav Krobot prozradil, jak náročný byl výběr jmen pro mláďata. „Doma jsme to řešili asi týden. Nejdříve jsem se chtěl inspirovat skvělými sestřenicemi mé ženy a dát jména Maruna, Jaruna a Věruna, ale to neprošlo. Pak jsme ještě uvažovali o hvězdných jménech Kuba, Anče, hajnej, to taky ne, takže nakonec jsem vybral pro samičky krásné jména Samba a Uma,“ s úsměvem řekl Miroslav Krobot.

Pro tygřice přidal i důležité přání do života. „Jak už zmiňoval pan ředitel, já těm mým tygřím holkám přeji, aby zůstaly v této krásné zoo. Aby se nemusely nikam stěhovat,“ dodal Miroslav Krobot.