Vsetínský reprezentant exceloval na světových hrách hasičů a policistů. Domů se vrátil s medailemi

VSETÍNSKO – Čeští hasiči a policisté zamířili v uplynulém měsíci do čínského Chengdu, kde se konaly světové hry World Police & Fire Games 2019. I Zlínský kraj vyslal své zástupce. Poručík Pavel Obr, komisař vsetínského oddělení obecné kriminality, reprezentoval české barvy v klání v místním plaveckém bazénu. O jeho vynikajícím sportovním výkonu svědčí hned pět cenných kovů, které si domů přivezl.

Světové hry proběhly mezi 8. a 18. srpnem. Do soutěží se přihlásilo téměř deset tisíc účastníků ze sedmdesáti sedmi zemí světa, kteří své síly změnili v jedenapadesáti disciplínách.

Již popáté se na bazén světových her podíval i poručík Pavel Obr, který vyhrál hned dvakrát, a to v polohovém závodu na 200 metrů a v závodu 50 metrů prsa. Tři stříbrné medaile získal na trati 50 a 100 metrů motýlek a 100 metrů na volný způsob.

Celkem se jeho sbírka rozrostla na sedm zlatých, šest stříbrných a čtyři bronzové medaile, které za svůj život na hrách nasbíral. Jak sám řekl, je pro něj účast na hrách hasičů a policistů srdeční záležitostí a již nyní se těší na další, které se konají za dva roky v nizozemském Rotterdamu.