Neseďte doma jak kůl v plotě. Vydejte se na festival Cool V Plotě

PÍSEK – Pokud nechcete o víkendu zůstat doma jako kůl v plotě, zavítejte do Písku na festival Cool V Plotě. Jedná se o desátý ročník multižánrového festivalu, takže si tu jistě každý přijde na své. A na co se můžete těšit?

Festival se koná v pátek 13. a v sobotu 14. září 2019 a dává prostor samostatně vystupujícím umělcům z celého světa, ukazuje krásu a sílu tvůrčího individua a soběstačnost jedince. „Program festivalu nabízí převážně hudební program oscilující mezi mnohými žánry, jako jsou jazz, new folk, soul, elektronická, experimentální hudba, alternativní rock, world music a další. Je doplněn o autorská čtení, slam poetry, tanec nebo hudební workshopy,“ lákají organizátoři festivalu.

Festival se odehrává na pěti pódiích v historickém centru města Písek a přivádí své návštěvníky na tak krásná místa jako je nádvoří galerie Sladovny a s ním sousedící nádvoří Prácheňského muzea, Pí (3,14) local club, Balzám café a kávový klub Vykulená Sova. „Tradičním a velmi oblíbeným vyvrcholením obou festivalových dnů budou i letos takzvané jamy, na kterých se setkávají jednotliví umělci při společné improvizaci,“ říkají jeho organizátoři.

Na jubilejním desátém ročníku podle našich informací vystoupí hudebníci z Austrálie, Kanady, USA, Německa, Slovenska a samozřejmě řada současných objevů z domácí scény. Více informací o festivalu najdete zde.