Přepadli a okradli nevinné lidi. Teď už sedí za katrem

HODONÍN – Hodonínským policistům se v rekordní době podařilo chytit lupiče ze tří loupežných přepadení, která se stala o uplynulém víkendu v Hodoníně. Dvakrát se jednalo o pouliční loupež a v posledním případě o přepadení baru.

K prvnímu přepadení došlo po páteční půlnoci v ulici U Červených domků, kde na procházejícího muže zaútočili dva pachatelé. Udeřili jej pěstí do obličeje, až upadl na chodník. Pak mu ukradli mobilní telefon v hodnotě šest tisíc korun. Jako přes kopírák vypadalo druhé přepadení o hodinu a půl později v ulici Partyzánská. Dva lupiči si náhodně vytipovali muže, kterého udeřili pěstí do obličeje. Poté, co upadl na zem, jej oloupili o tašku s osobními věcmi a doklady. Způsobili mu škodu ve výši čtyři tisíce korun. Pár minut před nedělní půlnocí vstoupili dva maskovaní muži do baru v ulici Cihlářská. Pod pohrůžkou použití nože, který jeden z mužů držel v ruce, vyzvali barmanku k vydání peněz. V obavě o svůj život jim ze zásuvky vydala pět tisíc korun. Pachatelé pak z místa rychle odešli pryč.

Ihned po oznámení všech skutků se případů ujali kriminalisté a zjišťovali podrobnosti. Všechny případy porovnávali a soustřeďovali výpovědi přepadených osob. Zvlášť důležité bylo zjistit, zda mají případy souvislost nebo stejné pachatele. V podstatě do tří dnů od všech přepadení měli kriminalisté jasno. Postupně zadrželi tři podezřelé muže a podrobili je výslechům, během kterých se postupně doznávali. Hlavním organizátorem byl dvacetiletý muž, který se zúčastnil všech přepadení. Dvě přepadení provedl se svým sedmadvacetiletým kamarádem a při přepadení baru byl se svým dvacetiletým kamarádem. „Policisté zahájili trestní stíhání všech tří osob pro zvlášť závažný zločin loupeže a na organizátora a jeho staršího kamaráda podali návrh na vzetí do vazby. Soudce poslal oba lupiče do vazební věznice, poslední z nich je stíhán na svobodě. Všem hrozí až deset let odnětí svobody,“ sdělil tiskový mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.