Řidiči pozor! V Budějovicích Na Dlouhé louce začínají frézovat

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dobrá zpráva o tom, že Mánesova ulice bude již brzy průjezdná (informovali jsme zde), bohužel střídá špatnou zprávu. Řidičům v krajské metropoli znepříjemní průjezd pro změnu uzavírka křižovatky ulic Na Dlouhé louce a Husovy třídy. Vše vypukne již dnes a my vám přinášíme harmonogram prací.

Původně měly práce na rušné křižovatce ulice Na Dlouhé louce a Husovy třídy začít v červenci, což by vzhledem k okolním uzavírkám, mohlo způsobit kolaps dopravy. Podle slov tiskové mluvčí Magistrátu města České Budějovice Jitky Welzlové se ale podařilo s Ředitelstvím silnic a dálnic, tedy investorem akce, domluvit posunutí termínu na září. „Stavební firma tak začne s rozšiřováním silnice o jeden pruh a s frézováním v pátek 13. září 2019,“ uvedla.

„Jedná se o nejfrekventovanější úsek v Českých Budějovicích a naší snahou bylo, aby dopad na cestující veřejnost byl co nejmenší. Provoz proto bude vždy obousměrný, pouze však v jednom jízdním pruhu pro každý směr,“ říká náměstek primátora Viktor Lavička.

Podle jeho slov byl způsob opravy navržen do pěti etap na tři víkendy, z toho 3. a 4. etapa bude pokládka obrusné vrstvy v jednom víkendu, v sobotu levá strana a v neděli pravá strana. Jako poslední 5. etapa bude provedení vodorovného dopravního značení.

„Veškeré práce budou vždy pouze o víkendech, kdy je provoz nižší než v pracovní dny. Frézování jednotlivých etap bude od pátečních nočních hodin přes noc, aby už brzy ráno v sobotu bylo vše připraveno k pokládce jednotlivých vrstev. Dokončení etap potom bude ve večerních hodinách v neděli nebo ráno v pondělí, vždy tak, aby byl veškerý provoz jako v normálních pracovních dnech,“ popisuje průběh náměstek primátora Viktor Lavička.

Podle sdělení mluvčí města Jitky Welzlové povedou objízdné trasy následovně: Z centra bude vedena objízdná trasa po ulici Pražská na křižovatku s I/3 Strakonická (u UNI HOBY), případně po ulici Jiráskovo nábřeží a Plzeňská na I/3 ulici Strakonická (u obchodního domu Möbelix). Ve směru od Čtyř Dvorů povede objízdná trasa po ulici Na Sádkách, na okružní křižovatku u obchodního domu Kaufland, dále výjezd na silnici I/3 Na Dlouhé louce.

Rozpis etap:

1. etapa:
pátek 13. září 2019 – frézování a pokládka ložných vrstev
18:00 až 20:00 hodin instalace DIO
20:00 zahájení frézování vozovky
=˃ Uzavřena polovina vozovky na straně u Výstaviště České Budějovice.
=˃ Průjezd po druhé polovině (na straně u Dlouhého mostu) bez možnosti odbočení, jak směr Čtyři Dvory, tak směr centrum.
=˃ Příjezd po Husově třídě do křižovatky se sil. I/3 uzavřen jak z centra od Dlouhého mostu, tak od Čtyř Dvorů. (MHD dojíždí linky po Husově třídě do 23:00 hodin za asistence Dopravní policie)

2. etapa:
pátek 20. září 2019 – frézování a pokládka ložných vrstev
18:00 až 20:00 hodin instalace DIO
20:00 hodin zahájení frézování vozovky
=˃ Uzavřena polovina vozovky na straně u Dlouhého mostu.
=˃ Průjezd po druhé polovině (na straně u Výstaviště České Budějovice) bez možnosti odbočení, jak směr Čtyři Dvory, tak směr centrum.
=˃ Příjezd po Husově tř. do křižovatky se sil. I/3 uzavřen jak z centra od Dlouhého mostu, tak od Čtyř Dvorů. (MHD dojíždí linky po Husově tř. do 23:00 za asistence Dopravní policie)

3. etapa
sobota 28. září 2019 – pokládka obrusných vrstev
00:00 až 02:00 hodin instalace DIO
05:00 hodin pokládka spojovacího postřiku, následně po vyštěpení postřiku pokládka obrusných vrstev
=˃ Uzavřena polovina vozovky u Výstaviště ČB.
=˃ Průjezd po druhé polovině (na straně u Dlouhého mostu) bez možnosti odbočení, jak směr Čtyři Dvory, tak směr centrum.
=˃ Příjezd po Husově tř. do křižovatky se sil. I/3 uzavřen jak z centra od Dlouhého mostu, tak od Čtyř Dvorů.

4. etapa:
neděle 29. září 2019 – pokládka obrusných vrstev
00:00 až 02:00 hodin přestavba DIO
05:00 hodin pokládka spojovacího postřiku, následně po vyštěpení postřiku pokládka obrusných vrstev
=˃ Uzavřena polovina vozovky na straně u Dlouhého mostu.
=˃ Průjezd po druhé polovině (na straně u Výstaviště ČB) bez možnosti odbočení, jak směr Čtyři Dvory, tak směr centrum.
=˃ Příjezd po Husově tř. do křižovatky se sil. I/3 uzavřen jak z centra od Dlouhého mostu, tak od Čtyř Dvorů.

5. etapa:
pondělí 30. září 2019 – rozměření a pokládka vodorovného dopravního značení
08:00 až 13:00 hodin dokončení rozměření vodorovného dopravního značení
20:00 až 24:00 hodin pokládka vodorovného dopravního značení barvou
=˃ Po dokončení vodorovného dopravního značení barvou bude DIO (omezení rychlosti) kompletně odstraněno.