Slovany se rozzáří čistotou, budou je uklízet vězňové

PLZEŇ – K zajímavé spolupráci došlo mezi Městským obvodem 2 a Věznicí Plzeň. Slovany tak získají užitečnou pracovní sílu, díky které se jim podaří ušetřit peníze. Využijí volné kapacity v řadách odsouzených ve výkonu trestu z věznice na Borech na veřejně prospěšné práce.

Pracovní týmy se budou skládat z maximálně desetičlenných skupin. Dozor nad osobami zajistí odpovědný pracovník Vězeňské služby ČR a obvod se pak postará o potřebné pracovní pomůcky. „Při vzájemné spolupráci s Vězeňskou službou ČR poskytneme osobám ve výkonu trestu možnost pracovního zapojení a tím docílíme i efektivního využití finančních prostředků obvodu. Výkon veřejně prospěšných prací bude mít navíc příznivý dopad na čistotu v ulicích, tím pádem i na životní prostředí,“ uvedl starosta Slovan Lumír Aschenbrenner.

Spolupráci umožní memorandum, které podepsali zástupci Vězeňské služby ČR a Městského obvodu Plzeň 2 – Slovany v sídle plzeňské věznice a je platné od 4. září 2019 do 31. prosince 2025. K obsahu memoranda se vyjádřil rovněž ředitel plzeňské věznice plk. Petr Vlk, který ve spolupráci s městským obvodem vidí možnost dalšího smysluplného pracovního zapojení odsouzených osob.