Z oběti loupežného přepadení se vyklubal pěstitel konopí

PLZEŇ – Nečekaně kuriózní případ se přihodil ve středu 11. září tohoto roku plzeňským policistům, kteří na základě oznámení o loupežném přepadení zahájili intenzivní pátrání po pachatelích.

Tři maskovaní muži v kuklách přepadli osmapadesátiletého majitele v objektu, který užívá k podnikání. Muž uvedl, že ho lupiči svázali lepicí páskou a ukradli mu auto značky Peugeot Boxer, ve kterém měl několik legálně držených zbraní různého typu, finanční hotovost a mobilní telefon. Přepadený dále uvedl, že se mu podařilo pásku povolit a zavolat na policii.

Policisté začali po pachatelích loupeže ihned pátrat. Po chvíli se jim podařilo najít odcizené auto, které zajistili. Při dalším prověřování nečekaně vyšlo najevo, že v jedné z hal objektu, kde mělo dojít k přepadení, se nachází pěstírna konopí. „Policisté provedli důkladnou prohlídku a zajistili vybavení na pěstování marihuany za sta tisíce korun. Na místě se již nenacházely vzrostlé rostliny, pouze zbytky sušiny. Muž následně uvedl, že v hale v minulosti pěstoval konopí ve velkém.  Případem se nadále zabývají plzeňští kriminalisté,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Zdroj: Policie ČR