Jedenáct opilých řidičů o víkendu na Vsetínsku! Viník nehody nadýchal přes tři promile

VSETÍNSKO – Za uplynulou sobotu a neděli odhalili policisté na Vsetínsku přes deset hříšníků, kteří usedli za volant s alkoholem v krvi. Sedm z nich nadýchalo do jednoho promile, další tři do dvou promile. Rekordmanem se stal dvacetiletý mladík z Valašského Meziříčí, který se Škodou Felicií naboural do zaparkovaného Peugeotu a posléze do kovového zábradlí a oplocení domu. „Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem. Přístroj ukázal na hodnotu 3,01 promile,“ sdělil policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Dvacetiletý řidič projížděl v sobotu po osmé večer s dalšími třemi mladými spolujezdci okrajovou částí Valašského Meziříčí se zástavbou rodinných domů. Muž nezvládl řízení a narazil nejdříve do zaparkovaného Peugeotu a plotu domu. Vlivem posunu narazil Peugeot po střetu do vedle stojícího Mazdy. Při nehodě utrpěl řidič a jedna spolujezdkyně lehké zranění.

Po provedené dechové zkoušce zadrželi policisté mladíkovi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za což si může odsedět i tři roky ve vězení. Policisté sčítali i škody. „Na Felicii to bylo dvacet tisíc korun. Na Peugeotu se škoda vyšplhala na dvě stě padesát tisíc korun. Mazda byla poničena za šedesát tisíc. Oprava zábradlí a plotu bude stát deset tisíc korun,“ vyjmenoval Malcharczik.