Opilý zlínský bezdomovec zbil vlastní matku. Nebylo to poprvé

ZLÍN – Třiašedesátiletý muž ze Zlína žil na ulici. Minulé úterý se rozhodl zajít do bytu své třiaosmdesátileté matky, aby se u ní umyl a podíval na fotbal. Během návštěvy se ale jeho chování změnilo a v opilosti ji začal napadat. Nyní mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. „Komisařka kriminální policie ze Zlína obvinila třiašedesátiletého muže ze Zlína ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a nebezpečného vyhrožování,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Operační důstojník vyslal ve středu odpoledne hlídku policistů do bytu ve Zlíně po předchozím oznámení o fyzickém napadení. „Na místě našli policisté silně podnapilého muže a seniorku, která si stěžovala na bolesti hlavy i celého těla,“ uvedla Kozumplíková.

Policii popsala, že její syn přišel předchozí den na návštěvu, protože žije na ulici. Od té doby ji v silně podnapilém stavu nejprve slovně a poté i fyzicky napadal. Nepřestal s tím ani během večera a dopoledne. Vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu přivolali policisté záchranáře, kteří seniorku odvezli do nemocnice. Agresor putoval nejdřív na protialkoholní záchytnou stanici a posléze do vazební cely.

Podle sousedů to nebyl ojedinělý incident. Podobný scénář se opakoval vždy, když muž svou matku navštívil, což se stávalo i několikrát za měsíc. Násilník své chování tvrdohlavě popíral, ačkoliv doposud má v rejstříku trestů již pět záznamů za podobné chování. Dechová zkouška u něj navíc prokázala tři promile alkoholu. „Policisté podali návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval,“ dodala Kozumplíková.